Strani

četrtek, 22. januar 2015

Davos ali "afngunc" za bogate

Kot je napisal v komentarju na prvi strani v Delu moj dobri znanec Boris Čibej. Poznava se še s časov ITF, delal nekaj intervujev z mano, pol sva se pa srečevala na Dunaju. Ima zanimiva stališča, tudi če se ne strinjaš z njimi, jih zagovarja trdno.

No, Davos. To je res parada blišča bogatih in politikov, ki jim tam lezejo v rit. Se spominajm kako se je vsa slovenska diplomacija metala na zobe, da je Drnovšek dobival vabila. Seveda v medijih je bilo, kot da brez njega ni Davosa. No pol pa ga je lepo polomil. So ga povabili na Ekonomski forum v Kijev, ampak tja, človek svetovnega kova, kot je bil (seveda samo v mlaki Slovenije), ni šel. Nikoli več ni dobil vabila za v Davos, pa če se je veleposlanik v Ženevi na zobe metal.


Drnovšek je vpeljal način vzvišenosti v našo politiko, nedotakljivosti in oholosti. Sicer je kasneje postal "ljudski" a tega nisem kupil nikoli. Ko smo začeli z ITF so ga ritolizniki iz MZZ imenovali v t.i. Častni odbor, kjer je za vse večne čase bil samo on. Nikoli ga ta zgodba ni zanimala, še za njegovo velecenjeno sliko za zbornik, smo čakali kot na podpis papeža. No lažem, ga je, ko je šel na obisk k strašnemu Billyu, mu je na vsak način želel prinesti prvi ček zbranega denarja s strani Slovenije, da bi ga Billy pol podvojil, pa da se je imel vsaj deset minut več za pogovarjat z njim. Pa smo pisali v zahtevek, neumosti, kot  premoženje na Igu, pa kaj vem še kaj, samo da je imel nekaj za sabo (seveda nas je s tem postavil v časovno past, a boli njega). Že na avijonu iz Washingtona je na ta Fond pozabil. Šminker in nič več.

Kaj naj rečem o Davosu sedaj, ko nam Slovenija propada? Nikoli mi ni bil všeč, rešitve za velike korporacije, državice velikosti in pomembnosti naše pa smo samo mali, mali kmetje na tej šahovnici.  Pa da ne bo kdo misli, da sem za ta famozni nacionalni interes, kot ga prodaja Mencinger že 23 let. Ne, nikakor, žal ne znamo državnih podjetij prepustiti vodneju strokovnajkov, ki niso na redni telefonski linije tega ali unega tretjerazrednega poltika na oblasti. Pol bolje vse skupaj prodati. Tatjanin šikec, Luka Mesec in njegova vesela druščina pa prodajajo itak same bučke, te deklice in fantički so res sam v gobec rastli.

Danes sem slišal še strašnega sindikalista Semuliča bentiti nad politiki. Ja ti sveta preproščina, kaj pa si ti drugega, lolek stari! Nikoli nič delal, sam sral, že 30 let! Zdaj je prignal ene 30 penzionistov pred Vlado, ne vem, po nove rokavice al kaj že? 


Ni komentarjev:

Objavite komentar