Strani

nedelja, 26. julij 2015

Kam je izginil teflonski Karel?

Počitnice, morje, hladen špricar, "gola telesa, divji ritmi, to niso sanje, to je Jamajka" je pel že Tomaž Domicelj. No, v mojem primeru je to Korčula oz. Vela luka, k poletnemu razpoloženju pa lahko dodamo še malo podtaknjenih požarov. So jih gasili tri dni po 24 ur. Res so bili uspešni. Piromanko so pa tudi že dali na hladno. 

Foto: Kim
Sedim na terasi, berem Jutranji list in slovenske  časopise na internetu. In kaj je novica? Ja seveda tista dva kljukca, ki sta se po telefonu pogovarjala o Piranskem zalivu kot moja mama, kadar naroča stvari iz Lidla: "Daj poglej če so jajčka sveža, pa pazi, da katera ni razbita, veš". Na cel hec me je opozorila sestrica, ki drgač to ne spremlja. 

Novi kandidati za arbitražo? Sem vedel še predno je pisalo, seveda, človek za vse režime in vse čase. Na Verico Trstenjak na primer pa se nihče ne spomni, punca pač ne gnjavi dnevno po telefonu. 

In kaj na to pravi edina in v resnici najbolj odgovorna oseba, kova najmanj kot Kissinger, minister iz teflona? Nič, izginil je, verjetno na počitnice, v njegovi službi pa sploh ne vedo kje je! Ne me j..., še tretje razredni uradniki morajo povedati kje so, če izbruhne kakšna havarija, ali, Bog ne daj, celo vojna. Tega človeka se nič ne prime, Patrija, kante, prisluhi,... On pa nima nič s tem, ne vem ali je tako butast, da nič ne ve ali pa... Bojim se, da je slovenski politikant novega kova, ima devet glasov v parlamentu in kaj zaj?  Boste videli, pojavil se bo v avgustu, ves zagorel, zgoraj brez, in povedal, da bo regres za penzije najmanj 400 EUR. "A prisluškovalna afera? Ne, ne to ne bo nič vplivalo na odočitev arbitraže, jaz že vem". A ta kljukec je zadevo spožil in povzročil paniko pri bratih Hrvatih že z intevrvjujem za nek Velenski tralala TV. 

Kot je napisal M. Alešič v svojem komentarju: "Bedaki na pomembnih položajih". Priporočem ta tekst. Ta nesrečna država res nima sreče s kadri. 
fokuspokus.si/article/765/drenik-sekolcev-lungomare-ali-koliko-je-se-takih-tempiranih-bomb

Pri razmišljanju o teflonskem ministru, (teflonskem zato, ker se ga očitno nič ne prime) in stranki sivih panterjev pridem do epohalne ideje. Z lahkoto in kot samo po sebi umevno ne priznamo volilne pravice mladini do 18 let, zakaj je potem ne odvzamemo vsem nad 75 let? Mladina pri 15-tih letih ima v večini kar razčiščene pojme kaj bi v prihodnosti, nad 75 let pa razmišljajo samo kako prav zaviti na avtocesti in kdaj je kakšna akcija v Lidlu. In medtem ko penzioniste zanimajo samo razprodaje in njihove ugodnosti, je mladina bistveno bolj ozaveščena o stvareh ki se dogajajo in kako vplivajo na prihodnost. Najini hčeri, ki sta z nami na morju (internet je "muz zajn", ker drugače ju ne zanimava), sta vse spremljali z veliko mero kritičnosti. 

Vem, tudi sam se bližam tem letom, opažam, da z leti človek postaja vedno večji sebičnež, počasi bom začel brati osmrtnice in se veselil, da sem jaz še  živ.  S tega vidika je bila Stranka mladih bistveno bolj normalna zadeva kot tele Sivi panterji in Kahlo.


Foto: Kim
Za konec pa nekaj , da se vam sline pocedijo. Tatjana je naš hišni "pečikurc", to ji res gre. Ne samo na morju, samo tukaj se peče na "gradelima" ne na ražnju. No, pa je kupila velike kozice na tržnici v Vela luki ni jih spekla "na gradele". Zraven solata, zame na njih malo limone in kozarec dobre pijače. 

Uživajte dopust, kjer koli ste že in čim manj berite poročila, teflonskega Kahlota ne bo do srede avgusta, pol bo pa spet cirkus. 

Foto: Kim

Ni komentarjev:

Objavite komentar