Strani

nedelja, 4. november 2018

Čas lokalnih rektalnih alpinistov

Po volitvah 2014 sem objavil blog o rektalnih alpinistih, to je, kot že rečeno, precej ekstremen šport. 

Zdaj se obetajo lokalne volitve in čas je za občinske alpiniste. Za njih je najboljši čas za ta šport, ko se sestavljajo liste posameznih strank, sedaj pa popularno razne liste županov, liste za mesta, vasi in liste kar tako, samo da si nekje omenjen in upaš, da se prilizneš izvoljenemu župan, saj to je dobro za posel. Potencialni 'super sposobni' posamezniki, lokalni podjetniki in ostali marginalci se ponujajo za  položaje. Najbolj pride izvajanje tega športa do izraza, ko so znani rezultati lokalnih volitev in se ve kdo bo lokalni šerif. 

Pri tem športu je par hakl'čkov. Lahko se zaplezaš v napačno rit, ki se pokaže kot poraženka na volitvah, in pol sledi 'apzajlanje'. Pri tem moraš paziti, da se te pri tem ne prime preveč dreka, saj se ti to lahko pri podvigu lezenja v novo rit krepko maščuje. So nekateri, ki te zavohajo, redki sicer, a so. Poleg tega je potrebna za samega športnika precej mehka hrbtenica, ker se dosti laže zvijaš po debelem črevesu gor, pa malo lubrikanta tudi ne škodi, drugače tvojega gostitelja mičken peče ritka, kar ni nikoli dobro.

Zanimivo je, kakšne originale in odbitke ponujajo posamezne liste. Meni osebno je všeč intelektulana lista Maribora na čelu z Dr. prof. Fištravcem. Vidiš, da res veliko obetajo. Bogo moje rodno mesto.





V mestu, kjer sem priseljenec, pa se očitno obeta še štiri leta poponega dolgačsa, praznega mesta brez idej in z nepopisnim številom turistov. O tej gužvi in dogajanju najbolje pričajo  spodnje fotografije Silvestra 31.12.2017 ob 18:00. Po vrnitvi iz najlepšega mesta na svetu sva želela na kozarec kuhančka in kaj sva doživela? Medtem, ko v Ljubljani ob 13:00 istega dne nisi imel da se kje vsedeš, kaj šele, da kaj poješ, pri nas si komot parkiral, saj je bilo vse zaprto. Še kuhanča v plastičnih lončkih ni bilo. 




Naj dodam še izkušnjo božičnega sejma lani v Celju. V soboto nas je presenetil sneg, kar je res čudno za december, vse zasneženo, parkirišča zametena, od strašnih stojnic pa sta delali le dve. Na eni je ena teta Hari Krišna štufe prodajala, pa lect si lahko kupil, kuhanček je bil, kot običajno zaprt. Ena redkih dobrih stvari je prodajalec kostanja na vogalu, ki pa včasih ponuja še fižol in maline. A glej ga zlomka, a ni ena tečna teta iz občine že prišla grozit, da naj žena to na trgu prodaja. Edina fina jesenska ponudba.

Problem je, poleg večnega župana, tudi v posamernikih na lokalni ravni,  zelo veščih rektalnega alpinizma in tudi 'apzajlanja', bili so že v veliko število ritih in še vedno mislijo, da se jih drek ni prijel. 

Predlagam, da žrebate  na volitvah samo take, ki ne smrdijo, težka bo...Nove liste, stari smrad. Mogoče bi bilo najbolje planirati dopust v času volitev...


Ni komentarjev:

Objavite komentar