Strani

ponedeljek, 1. september 2014

Vojna bo ?

Začelo me je mal skrbeti, zato to pisanje ne bo ravno smešno. Tale zadeva v Ukrajini, pa Islamska država Iraka in Levanta v Siriji in Iraku, zadeve se spreminjajo iz slabega na slabše. Naš veliki prijatelj Putin je zdaj zagrozil še enemu našemu prijatelju Nazarbajevu, ki bi želel Kazahstan malo oddaljil od Rusije. Dandanes stricu Vladimirju ni dobro groziti. Ima moč, vojsko in nobenega strahu pred nikomer.
 
Berem poročila različnih agencij, v Ukrajino naj bi poslal tankovsko divizijo, a nobenega dokaza nikjer. Kako lahko skriješ divizijo, če je seveda res tam? To so 3 do 4 brigade, a imajo Rusi nevidne (STEALTH) tanke in vojake? Pa to se ja vidi!  Pa še Ovseki so tam, res ne vem, kako jih nihče ne vidi, možno pa je, da sem butast.
 
 
 
 
 
Islamisti pravijo, da se kmalu pojavijo v Evropi, glede na to koliko borcev je tam iz teh koncev, so že tu. Po zemljevidu sodeč, računajo na nas.
 
Politiki velikih držav pa anemični, Obama se ne upa, konec koncev zakaj bi si, Evropa bo počasi morala začeti zase skrbeti. Tale EU ima sicer novo zunanjo ministrico, mlajšo, simpatično, samo notranji spori izvodenijo vsako konkretno ukrepanje. Ko smo vabili Ukrajino v Evropo, smo bili polni obljub, sedaj pa rep med noge. Ampak za vsako vojno sta potrebna dva.
 
Kaj pa naša oblast? od 13. julija sestavlja neko strašno koalicijo, sami s seboj se ukvarjajo. Mladika niha med prilizovanjem Rusiji in navodili EU, kot običajno. Nobenega svojega mnenja, drugače pa polni besed o človekovih pravicah. A Ukrajina, Sirija, Irak so daleč, a ne?
 
Ko so nas povabili v Berlin skupaj z ostalimi državami Balkana, smo sedeli nasproti EU, Avstriji, Nemčiji in Franciji, z brati Hrvati, kot člani EU, na oslovski klopi skupaj z ostalimi trablmejkerji. Če bi Avstrija dobila tako vabilo, bi celotna Vlada šla rakom žvižgat, mi pa ko šolarčki, no saj je danes prvi šolski dan, samo še rumeno rutico bi nam morali dat okoli vratu. Pa še fajn se je nekaterim zdelo!
 
Na kratko, žalosten sem, skrbi me pa tudi, ne zame, za naše otroke pa res.

Ni komentarjev:

Objavite komentar