Strani

ponedeljek, 6. januar 2014

Filmski maraton in Američani

Pa sva imela ta vikend čas za ogled raznoraznih filmov in nadaljevank, to paše po napornih praznikih. Res je, da me je vlekla spet na Celjsko kočo in sem imel trde noge še kak dan (žal samo noge), ampak bilo je super! No na Celjsko ne hodi v soboto dopoldan, celo Celje gre gor in pol, v maniri, kot da lezejo na Triglav, se vsi pozdravljajo! To pomeni, da skoz pozdravljaš 'dober dan' in tak. Se spomnim, kako so me v Ameriki čudno gledali, ko sem vse pozdravljal, ko so v lift stopili! 'Hello, good morning' in tak, glede, da ima lift v povprečni ameriški stolpici tam nekje 30 nadstropji in ene 20 ljudi v njemu, si res burek! No to, poleg prepiha in uporabe copat na obiskih, je to za Američane nekaj po čemer si za vedno zapomnijo Slovenijo, pri tem seveda hvalijo Bled, Portorož in blejske kremšnite, več pa tak ne vedo.


Ne več, sedaj je tam (v ZDA namreč) Katarina Čas! Sva si ogledala Volka iz Wall Streeta, res je lepa punčka, sam kaj ko je takih, v filmu posnetih orgijah, veliko, ima pa lepo urejeno 'frizurco' (pazi tam nekje na koncu, k leze v postejo k diretorju švicarske banke!). O tem seveda naši mediji niso poročali. Da ne govorim o treh punčkah, ki se nage skrivajo za slovensko zastavo! Odlična promocija za državo! Ni kaj, če bi še našega vrhunskega kandidata za GS OZN vključili, bi bili na konju! Res pa je, da sta imeli Katarina in Alenčica istega lektorja za angleščino. Film je, vsaj zame, dober, kaže vso dekadenco, ko imaš preveč denarja in se igraš z, kot je v enem od filmov rekel Danny de Vito, 'Other people money!'. Leonardo, ali kot ga imenuje moja Tatjana, Leopardo, je res odličen! Priporočam, res.

Vmes sva si privoščila, po nasvetu moje hčerke Nike, novi tretji del Sherocka na BBC. Gledava ga že dve sezoni, a vedno bolj se mi zdi, da ga punce gledajo zaradi glavnega igralca Benedicta. Krasen fant, že v Zvezdnih stezah, a zgodba ni ravno tisto, tisto, kar bi me nepopisno navdušilo. Bomo videli, danes prihaja novo nadaljevanje...




No pa gremo k mojemu drugemu prijatelju Cloonyiju (alias šofer avtobusa iz enega od starejših blogov...). V filmu Gravitacija. Razen največje riti med igralci, kot bi dodala moja Tatjana, nima ravno vloge za Oskarja. To bil lahko igral tudi jaz, samo dost velik skafander rabim. Zanimivo, da je prej umrl, predno ga je gravitacija njegove gromozanske riti potegnila na planet. Ampak to ni najhuje. Moja lepa Sandrica Bullock, ta pa je katastrofa! V eni uri uniči vse na orbiti, kar je človeštvo ustvarilo v zadnjih nekaj desetletjih: začne se s shuttlom, sledi mednarodna vesoljska postaja, vozi ruski Sojuz do uničenja in na koncu pristane na kitajski postaji Tiangong, jo uniči in pristane na Zemlji s kitajskim Shenzhujem (seveda nima pojma o kitajskih pismenkah), ki ga uspešno potopi! Kritiki, rečite kar hočete, a nekdo, ki je prvič v vesolju in je zdravnik, se sprehaja med vesoljskimi postajami s pomočjo ročnega gasilnika, kot pogonom (kot robot WALL-E)! Dajmo no! Slovenski film Patriot, ki je imel tam nekje 736 obiskovalcev, je bomba proti temu tralala filmu, ne rečem odlično posnet, a zgodba...! 

No danes sva gledala film Rush o Niki Laudi in Jamesu Huntu, mislim, da je mnogo boljši film in posebaj zgodba. Kaj naj rečem? Fenomenalno! Film, ki pove vse o človeški naravi, veseljak in uživač na eni strani in discipliniran in organiziran dolgočasnež na drugi. No Oskarja ne bo dobil, Američani tak al tak to ne zastopijo, še razmišljajo kako se bo Clooney rešil,  pa še nobenega terorista ni not. Zelo toplo priporočam, pa še vseh dirkačev se naša generacija spomni!






P.S.: Prosim a lahko nehate s zdravstvenim stanjem Šumija!  Na vseh slo novicah je on edina tema, razen te, se je danes še Angelca polomla na smučanju, torej... niso vsi za smučke in sneg. Pa še Tina je bila 24-seta :(

Ni komentarjev:

Objavite komentar