Strani

torek, 8. oktober 2013

Mošt & kostanji in flanela

Jesen je čas mošta in kostanjev, v vsej srednji Evropi, samo v Sloveniji ne.

Zakaj? Ker če hoče vinar prodajati mošt, mora posebna dovoljenja za mošt! Ne vem, da ni not sprešan še kak birokrat iz Ministrstva za kmetijstvo, ali kaj ? Ko bog so tele naši bimboti našli kakšno direktivo EU ali pa kak star JUS, ki jim omogoča, da se mošt pač ne prodaja. 




Za začetek bi jim najel avtobus iz EU sredstev, ki jih tak al tak ne znajo porabit,  jih natlačil not in jih peljal po vinski cesti v Avstriji. Samo čez Šentilj, pa na prvem odcepu dol pa samo v hrib (kot je rekel prijatelj Gorazd). Nikjer se ne da parkirat, vse po vinogradih parkirano in pri vsaki hiši mošt  in kostanji ('šturm & kastanje' za lažje naročanje).

Še lažji način je, da greš v METRO v Gradcu pa pred vhodom za 1,50 EUR konzumiraš oboje, pa še po nakupih si opravil. 

Res pa je, da po konzumiranju obojega zgoraj naštetega je dobro biti blizu sanitarnega vozla. Ena moja prijateljica je po tej kombinaciji hodila pred avtom in klicala Ulbrihta. Uboga!
Kot je pisal že moj vzornik na tem področju Jan Hagel, ko je enkrat Ludvig XIV pojedel preveč kostanjev in popil preveč mošta, je veselo sedel na luknji visoko v sobanah Versaillesa in jamral (WC so angleži izumili šele konec 19. stoletja). Od silnih muk so podložniki za brisanje njegove kraljeve zadnjice izumili flanelo.

Kombinacija mošt&kostanj&punčke ni najboljša. Od preveč dobrega boli glava (in peče rit, kot bi dodal Ludvig XIV)!

Ni komentarjev:

Objavite komentar