Strani

torek, 12. november 2013

Troika, trojček, ménage à trois, tris & trula


No pa sem našel izraz, ki se uporablja na vseh treh področjih mojega bloga, temelji na pravljični številki tri (3). 

Trenutno je v Sloveniji izraz Trojka kot nek bau-bau! Mulc, če ne boš pojedel zajtrka ali naredil naloge bo prišla Troika, buuuu! Izraz prihaja iz ruščine in pomeni točno to, trijo porkodijo! Vprega treh konj, NKVD Troika (te so bili pravi kerlci, v bistu hitro sodišče, po tem pa: pa pa v Sibirijo), trenutno pa poznana t.i. EU Troika - Evropska komisija, Evropska centralna banka in Mednarodni monetarni fond. 

Trojček v politiki (pa ne samo tam) je vedno hudič, ker je eden vedno šibak člen in na koncu tisti, ki ostala dva 'nategne'. Se spomnite tega  'ménage à trois' ?  

Imaš pa tipčke, ki se tega, da so vedno v nekem skupinskem političnem sexu, nikoli ne naveličajo: Kahlo npr. Imenujemo jih lahko tudi bi-seksualci, saj včasih bi, včasih pa ne bi.

Seveda za nas fantke je najbolj vznemirljiv Trojček  ali po francosko  ménage à trois. Načeloma si ga vedno predstavljamo, da smo fantki ta-edini fantek, zraven pa dve deklici, njama! Kot je moj prijatelj Darko izjavil že davnih 80-ih prejšnjega stoletja na enem 'hausbalu' : '"Kjer je prostor za dva, je tudi za tretjega!". Takrat je ravno težil pred vrati mojemu bratrancu, ki je v sobi prepričeval deklico, da božanje še ni sex. No, izdam samo, da nobenemu od prej omenjenih ni uspelo... Vprašanje pa je, kako si Trojček predstavljajo deklice. Ena dobra prijateljica mi je govorila, da mora biti za dober grupni sex vedno več fantov kot punc, sic! To je pa že hudič, konkurenca, pa to!


No ne pozabimo na zadnje čase zelo modernim trisom na jedilnikih restavracij: tris testenin, tris rižot, tris lignjev... zanimivo, a zame je to en hitroprehraski slow food.








Na koncu pa meni najzanimivejša izpeljanka iz številke tri: trula. Tarok seveda, še bolje trul-pagat. Pri tem se vedno spomnem počitnikovanja v kampu na Lošinju v prikolici. V sosednji so bili Prekmurci in vsak večer žgali Tarok, a to uni njihov, s štoržki pa želodčki. Zraven pa se drli: Nemreš, nemreš! Kontra na maloga!'.





Ni komentarjev:

Objavite komentar